Френска баница
Рейтинг: Сложност: Любима на 19 готвача |
Снимката е добавена от Aliana
Необходими продукти
- • 150 г брашно
- • 75 г масло или мас
- • щипка сол
- • 250 г шунка
- • 2 ч.ч. (400 мл) прясно мляко
- • 3 бр. яйца
- • черен пипер
Начин на приготвяне
Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, се трият между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавя се 1/2 ч.ч. (100 мл) вода и сместа се меси енергично. Полученото тесто се оформя на топка, сплесква се с дланта на ръката и отново се овалва на топка. Това се повтаря три пъти, след което тестото се оставя да почива на студено. През това време шунката се нарязва на парченца и в дълбок съд се разбиват яйцата заедно с млякото, солта и черният пипер. Тестото се разточва на кора дебела 3 мм, поставя се в тавичка с диаметър около 20 см, надупчва се с вилица до дъното, поръсва се с парченца от шунката и се залива със сместа от яйцата и млякото. Баницата се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла.
Рецептата е добавена на 2 Декември 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от Aliana |
26 Яну 2009 | |
# 1 Aliana | И защо сте го нарекли баница?! Това е Киш Лорен, Quiche Lorraine. Пропуснати са няколко съставки, но метода е Киш! | 26 Яну 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.