Задушен заешки бут
Необходими продукти
  • • 600 г заешки бут
  • • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
  • • 1 глава кромид лук
  • • 4 с.л. (40 мл) олио
  • • 30 г масло
  • • 30 г галета
  • • мащерка или майорана
  • • магданоз
  • • 1/2 скилидка чесън
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Заешкият бут се нарязва на порции, като се запазва изтичащата кръв в отделен съд. Порциите се заливат с виното и се оставят да престоят 1—2 часа. Нарязания на филийки лук се задушава в олиото, прибавят се отцедените порции месо и се изпържват до зачервяване. Посоляват се, прибавят се подправките, заливат се с виното от маринатата и се задушават под похлупак до омекване. Галетата се залива със заешката кръв, прибавят се нарязания магданоз и счукания чесън, смесват се със соса и се варят 5 минути. Нареждат се парченца месо върху ястието и се поставя за малко под грил или в гореща фурна.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
Сиси
(нерегистриран)
Невероятно вкусно! Франсетата си знаят работата:)30 Дек 2004

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.