Задушен заешки бут
Необходими продукти
- • 600 г заешки бут
- • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
- • 1 глава кромид лук
- • 4 с.л. (40 мл) олио
- • 30 г масло
- • 30 г галета
- • мащерка или майорана
- • магданоз
- • 1/2 скилидка чесън
- • черен пипер
- • сол
Начин на приготвяне
Заешкият бут се нарязва на порции, като се запазва изтичащата кръв в отделен съд. Порциите се заливат с виното и се оставят да престоят 1—2 часа. Нарязания на филийки лук се задушава в олиото, прибавят се отцедените порции месо и се изпържват до зачервяване. Посоляват се, прибавят се подправките, заливат се с виното от маринатата и се задушават под похлупак до омекване. Галетата се залива със заешката кръв, прибавят се нарязания магданоз и счукания чесън, смесват се със соса и се варят 5 минути. Нареждат се парченца месо върху ястието и се поставя за малко под грил или в гореща фурна.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или

Регистрирай се сега!
или

(не изисква регистрация)
# 1 Сиси (нерегистриран) | Невероятно вкусно! Франсетата си знаят работата![]() | 30 Дек 2004 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.