Бургундски пърженки със сирене
Необходими продукти
  • • 80 г масло
  • • 1 ч.ч. (100 г) брашно
  • • 2 ч.ч. (400 мл) прясно мляко
  • • 130 г мазно сирене
  • • 4 бр. жълтъци
  • • индийско орехче
  • • черен пипер
  • • сол
  • • 1 бр. яйце
  • • галета
  • • олио за пържене
Начин на приготвяне
Един ден преди приготвяне на пърженките се прави светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с млякото и се вари до получаване на гъст сос. Прибавят се настърганото сирене и сол, подправките, жълтъците, снема се от огъня и се прави гладко тесто, което се оформя като правоъгълник върху намазана с мазнина тавичка и се оставя на хладно място. На следващия ден се правят 20 правоъгълничета от тестото, потапят се в яйце, овалват се в галета и се пържат от двете страни в сгорещено олио. Пърженките се поднасят горещи.

Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.