Кулинарни рецепти » Кебап върху пилаф

 Кебап върху пилаф
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета.

В съд с част от мазнината запържваме най-напред месото, а след това – ситно нарязания лук /докато остане на мазнина/. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, червения пипер и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и задушаваме, докато водата се изпари. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме на топло.

В друг съд с останалата мазнина запържваме ориза до златисто. Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън, докато оризът се свари.

Разделяме продуктите на четири.

В дълбока купичка слагаме месото, отгоре допълваме с ориза и притискаме сместа. Обръщаме кебапа върху чиния така, че месото да остане отгоре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало