Морски език с бяло вино
Необходими продукти
  • • 700 г филе от морски език
  • • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
  • • 150 г сметана
  • • 60 г масло
  • • 3 с.л. (30 г) брашно
  • • естрагон
  • • галета
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Почистеното филе се нарязва на ленти и се навива на рула, които се поставят в намазана с мазнина огнеупорна тенджера. Посоляват се, поръсват се черен пипер, заливат се с виното и се добавя естрагона, тенджерата се захлупва и се поставя за 10 минути в слаба фурна. От 30 г масло и брашното се прави светла запръжка, разрежда се с гореща сметана и виното от изпечения морски език и се вари, докато сосът стане умерено гъст. Филето се залива със соса, поръсва се с нарязан естрагон, галета, парченца, масло и се запича на грил до порозовяване.

По същия начин може да се приготви и шаран.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари



© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.