Кюфтенца от щука
Необходими продукти
  • • 1 бр. щука около 1 кг
  • • 1 глава кромид лук
  • • 1 връзка корени за супа
  • • черен пипер
  • • червен пипер
  • • 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) бяло вино
  • • 2 бр. белтъци
  • • 500 г сметана
  • • 50 г брашно
  • • 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) прясно мляко
  • • 2 бр. жълтъци
  • • сол
Начин на приготвяне
Щуката се изчиства, отделя се кожата и се обезкостява. Главата, кожата и костите се варят 30 минути - 1 час в подсолена вода с нарязаните корени за супа и лука. Рибеното филе се прекарва през месомелачка. Прибавят се сол, черен пипер, малко червен пипер и 2 разбити белтъка. Всичко се омесва добре и сместа се прекарва още веднъж през сито. След това се оставя 2 часа на студено. В 250-300 г сурова рибена кайма се излива постепенно сметаната. Сместа се разбърква. Прецеденият рибен бульон се разрежда с бяло вино. От рибената смес се оформят кюфтенца. С мокра лъжица те се пускат в горещия рибен бульон. Варят се 25 минути на много слаб огън.

Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
Misho
мераклия с бъркалка
Прясното мляко и жълтъците за застройка ли са?9 Яну 2016

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.