Зрял фасул с месо
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 5
Сложност: Средна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 1 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Black_Beret
Снимка 654321
Необходими продукти
  • • 300 г зрял фасул
  • • 100 г сланина
  • • 150 г чеснов салам
  • • 150 г месо от печена гъска
  • • 2 бр. домати
  • • 2 глави лук
  • • гъша мас или олио
  • • 1 скилидка чесън
  • • костен бульон
  • • 2 с.л. (20 г) галета
  • • връзка ароматни треви - дафинов лист, магданоз и мащерка, завързани с бял конец
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Фасула се накисва във вода един ден преди да се готви. Прибавят се половин скилидка чесън и връзката ароматни треви и се сварява до полуомекване. Сланината, салама, лука и доматите се нарязват на кубчета, счуква се половин скилидка чесън и сместа се изпържва в 2 лъжици гъша мас или олио, прибавят се месен или костен бульон и месото от печената гъска, задушава се половин час. В намазана с гъша мас тавичка се поставя ред фасул, след това ред месна смес, залива се с бульон, отгоре се посипва галета и се пече в слаба фурна около половин час, докато галетата стане хрупкава и придобие златист цвят. Подходяща гарнитура е марулята.

За приготвянето на това ястие може да се използува и друго печено месо — преди всичко овнешко.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Едно невероятно добро предложение. Понеже имах във фризера малко овнешко месо с кокал (ребра, парче врат и част от плешка) реших да го използвам. Първо сварих месото, след което обезкостих и сложих във фурната да се запече с малко от бульона, в който е вряло. След като месото беше готово, го извадих от тавичката, в която беше печено (и в която беше останала малко мазнина) и веднага сложих сварения фасул. По-нататък действах съгласно рецептата, като използвах бульона, в който беше вряло месото. Получи се уникално вкусно, жалко, че не е дооценено в сайта... Препоръчвам на всички! :)
[Изпробвана]
8 Окт 2018
снимки от
Black_Beret
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6 8 Окт 2018

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.