Жабешки бутчета по Провансалски
Необходими продукти
  • • 600 г жабешки бутчета
  • • 120 г масло
  • • 1 ч.л. (5 мл) олио
  • • 1/3 ч.ч. (70 мл) прясно мляко
  • • 2 стръка магданоз
  • • 1 скилидка чесън
  • • 1 с.л. (10 г) брашно
  • • 1 с.л. (10 мл) лимонов сок
  • • черен пипер
  • • сол
Начин на приготвяне
Млякото се разбърква с черен пипер и сол, жабешките бутчета се потапят в сместа, след което се овалват в брашно. Бутчетата се поставят в 50 г разтопено масло и олио и се пържат около 12 минути, докато се зачервят. Прибавят се лимоновия сок, нарязаният магданоз, предварително запържения чесън и щипка черен пипер. Ястието се подрежда в затоплено блюдо и се залива с останалото масло, в което е изпържен чесъна. Ястието се украсява с лимонови резенчета.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 2
Petia
(нерегистриран)
Супер деликатес наистина, но си е голяма играчка да оваляш тези малки бутчета в брашното! Вече ще ям бутчета само на ресторант! ;-)
[Изпробвана]
11 Окт 2005
# 1
evelina
(нерегистриран)
Супер вкусно!20 Юни 2004

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.