рецепта
Питки с кашкавал
от Carina
Италианска кухня
Българска
Рецептата "Питки с кашкавал" беше добавена на
Продукти
брашно | 250 г |
краве масло | 50 г |
прясна мая | 12 г |
суха мая | или 4 г |
захар | 25 г |
Пармезан | 50 г настърган Ементал или |
Ементал | 100 г нарязан на кубчета |
жълтък | 1 |
топлo прясно мляко или вода | 120 мл |
сол | 1/2 ч. л. |
препечено сусамово семе |
Приготвяне
• Маята се разтваря заедно със захарта в топлата вода и се оставя за 10 минути настрани.
• Добавя се разбитият жълтък и настърганият кашкавал.
• На етапи се пресява брашното и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя мекото масло, солта и нарязаният на кубчета кашкавал.
• Оформят се питките и се поставят в намаслена тава (или покрита с хартия за печене).
• Отгоре се поръсват с препечен сусам.
• Покриват се и се оставят да втасват на топло място около 30-40 минути.
• Фурната се загрява на 190 С.
• Питките с кашкавал се пекат 15 минути.
Бележки
Етикети: питки с мая , кашкавал , тесто с мая