рецепта

Мини пици с песто, скариди и артишок

Мини пици с песто, скариди и артишок

Рецепта за Мини пици с песто, скариди и артишок - рецeпта за мини пици с песто, скариди и артишок, подходщяи за всяко парти :-)
3.67 5 3

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Мини пици с песто, скариди и артишок" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

прясна мая 15 г
суха мая или 2 и 1/4 ч. л.
захар 1 ч. л.
сол 1 ч. л.
прясно мляко 60 мл
топла вода 60 мл
брашно тип 500 160
пълнозърнесто брашно 100 г
зехтин 2 с. л.
песто
650 г готови почистени кралски скариди
12 броя консервирани сърцевини от артишок
настъргана Моцарела 100 г

• За рецептата "Мини пици с песто, скариди и артишок" маята се смесва със захарта.

• Прибавя се водата и брашното тип 500.

• Покрива се и се оставя за 10 минути на топло.

• Прибавя се останалото брашно, млякото, солта и зехтинът.

• Омесва се еластично и меко тесто за рецептата "Мини пици с песто, скариди и артишок" (меси се 5-10 минути).

• Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива.

• Оставя се на топло за 1 час или докато увеличи обема си два пъти.

• Втасалото тесто се поставя върху набрашнена повърхоност.

• Омесва се повторно, докато стане гладко.

• Разделя на 6 части.

• От всяка част се оформят мини пици с диаметър 10 см.

• Нареждат се в намаслена тава за печене.

• Краищата се оформят така, че да се получи основа за пица.

• Намазват се с песто, отгоре се нареждат нарязани на половинки сърцевини от артишок, скариди.

• Поръсват се с настъргана Моцарела.

• За рецептата "Мини пици с песто, скариди и артишок" фурната се загрява на 200-210 С.

• Мини пиците с песто, скариди и артишок се пекат 15 минути или докато краищата не покафенеят.


Бележки

Рецепта за Мини пици с песто, скариди и артишок - рецeпта за мини пици с песто, скариди и артишок, подходщяи за всяко парти :-)